Alfta Racing Team

Vision Under mina 15 år på Sveriges tävlingsbanor har jag och mitt team samlat viktiga erfarenheter och mognad för att nu känna oss redo att ta klivet mot en högre division. Det innebär nya och större utmaningar både nationellt men även internationellt, i form av svenskt samt världsmästerskap i rallycross.

Teamets målsättning för 2018 är att investera och införskaffa den bil som kommer att brukas för klassen RX 2 Supercar Lites. Där en långsiktig plan kommer att möjliggöras med tävlingar inom Sverige och även i VM sammanhang utanför Sveriges gränser.

Säsongens upplägg kommer att innebära många tester av inställningar och mycket träning för att lära känna den nya bilen. Vi kommer att göra vårt första framträdande och deltagande den 25 Mars under SM- veckan i Skellefteå med den införskaffade Supercar Lites bilen. Där vi även kommer att presentera oss själva som team nytt team i klassen samt alla våra samarbetspartners i den nya satsningen under olika mediala sammanhang.

Sommar säsongen kommer att innebära två inledande deltävling som ingår i det nordiska mästerskapet ”Rx2 Nordic” i höljes samt Arvika för att sedan göra ett framträdande i Sveriges rallycross VM- deltävling vilket är även det i Höljes.

Framtiden och 2019 kommer istället att innebära hela serier inom SM samt Rx Nordic även där framträdanden inom VM sammanhang. För att fortsatt arbeta med en budget som är hållbar och kan möjliggöra en komplett satsning med ett deltagande under hela VM serien.